Proiect Preus

Programe de cofinantare

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

Proiectul Preus

Proiectul PREUS contribuie la imbunatatirea sanselor de insertie pe piata muncii a viitorilor absolventi ai ciclurilor de licenta si masterat din cadrul Academiei de Studii Economice, pe piața muncii, în general, și in domeniul resurselor umane, în special.

PREUS ajuta la imbunatatirea sistemului de comunicare intre companii, studenti si universitate prin intermediul stagiilor de practica, a workshop-urilor si vizitelor, a evenimentelor tematice. Importanta este si contributia proiectului la obiectivul general POSDRU de dezvoltare a capitalului uman si asigurare de oportunitati sporite pentru insertia si participarea viitoare a studentilor pe piata muncii.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013, Axa prioritara nr. 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vieţii cu piata muncii, Domeniul major de interventie 2.1 „Tranzitia de la soala la viata activa”.

Declaratia de la Bologna  defineste angajabilitatea (capacitatea de a se angaja, de a mentine slujba si mobilitate in piata muncii) ca fiind  definitorie pentru invatamantul universitar, al carui rol este de a echipa  studentii cu competente si abilitati (cunostinte, atitudini si comportament) de care indivizii au nevoie  la locul  de munca  si pe care angajatorii le cauta.

Proiectul abordeaza aceasta prioritate prin asigurarea de stagii practice si ateliere de dezvoltare a abilitatilor personale specifice locului de munca pentru 275  de studenti care completeaza pregatirea teoretica de specialitate si furnizeaza studentilor competente de angajare generale. Strategia Comisiei Europene pentru invatamant Superior (20l2) mentioneaza necesitatea reformarii educatiei universitare astfel incat sa asigure dotarea tinerilor cu competentele necesare pentru dezvoltarea potentialului in materie de dezvoltare si de capacitate de insertie profesionala. Proiectul abordeaza aceste prioritati prin furnizarea de orientare si consiliere (care permite definirea profilului personal si identificarea acelor abilitati/calitati care permit valorificarea potentialului intelectual/profesional al studentilor) si asigurarea de stagii practice (care conduc  la furnizarea aptitudinilor de munca  si competentelor generale de angajare).

For background, previous stories, and web https://writemypaper4me.org/ links, read adequate yearly progress, teacher quality, and no child left behind